Login voor klanten

Blogs

Bel Lammerse Accountants(026) 369 31 31

Zubiri - Logrono

Logrono, 17 oktober 2021
Camino Frances, blog 2
 
“There‘s another train, there always is. Maybe the next one is yours”. Een song van The Poozies / Sally Barker uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Een song om je door zware periodes in je leven te helpen, maar ook een metafoor voor wat zich afspeelt tijdens de Camino.
 
Stel jezelf voor als een wagonnetje en al wandelend sluit je je zelf steeds aan bij een ander “treintje”. Gedurende de afgelopen dagen, ik ben nu 7 dagen onderweg, heb ik veel mensen ontmoet.
 
Ik liep een dag met Yecenia uit Porto Rico. Ze wandelt met haar broer, die ik op de eerste dag al was tegen gekomen, maar hij heeft een behoorlijk lager tempo. We liepen samen naar Pamplona.
Ik liep een dag met Bastiaan uit Den Bosch naar Puenta la Reina (mooie brug !), de volgende dag met Jirka uit Tjechie naar Estella.
Ik ontmoette Linne uit Belgie, die sinds 4 mei jl. wandelt, samen met haar hond. En gisteren liep ik het laatste deel van de erg lange tocht van ruim 29 km naar Logrono samen met Yvette uit Londen (UK).
Al wandelend en pratend verdwijnen de kilometers als sneeuw voor de zon onder je voeten. Volgens mijn pedometer-App heb ik inmiddels ruim 167 kilometers afgelegd.
 
Onderweg gebeurd er van alles: ik heb ochtendgymnastiek gedaan met 3 Koreanen, gelachen en gegeten met Jetzabel uit Mexico en haar man Benoit (Fransman), vijgen uit de boom geplukt met Matteo uit Italië, olijven geproefd met anderen (nog niet helemaal rijp), gehuild en een schouder gegeven aan Yvette vanwege haar verdrietige omstandigheden en zelfs druiven geplukt uit een wijngaard, die men kennelijk vergeten is te plukken. Ze smaakten overheerlijk!
 
Met Mike en Steve uit Atlanta (Georgia, USA) en Gilbert, een priester uit Cuba, heb ik een “menu del dia” gegeten, 3 gangen inclusief water en wijn voor EUR 12,= per persoon. En gisteravond trakteerde Kate uit Portland (Oregon, USA) ons op tapas op een terras in Logrono. Kate vraagt mij bij elke ontmoeting “What have you learned today?” En direct is er aanleiding voor een echt gesprek. Ik hou ervan!
 
Ik vertrek elke morgen rond 08.00 uur, als het nog donker is hier. Het weer is elke dag prachtig tot nu toe; een strak blauwe lucht en circa 20 graden Celsius. De zon komt dan achter mij op, het land verkleurd en al snel kan mijn vest uit en loop ik met korte mouwen. De omgeving is werkelijk prachtig, heuvelachtig en zeer gevarieerd. Het lopen gaat mij prima af, ondanks het af en toe glooiende terrein met behoorlijk steile klimmetjes en afdalingen !
 
Hulde aan Wibo uit NL, die de suggestie gaf een waterzak met een slangetje mee te nemen, zodat je water kunt drinken zonder te hoeven stoppen. Ik ben er blij mee!
 
Vandaag heb ik een rustdag in Logrono, zodat ik even kan bijkomen en wat kan uitrusten. De volgende grote stad is Burgos, over 5 dagen, ofwel 124 km wandelen….
 
 
 
Goed bezig Ernst! Hoofd leeg wandelen en met mensen bezig!
Reageren Martin Seesink | 21/10/2021 08:51:29
Reactie plaatsen