Login voor klanten

Blogs

Bel Lammerse Accountants(026) 369 31 31

Logrono - Burgos

Burgos, 23 oktober 2021
Camino Frances, blog 3
 
Logrono – Burgos in 5 dagen.
En zo ben ik al weer 15 dagen onderweg en heb ik inmiddels circa 300 km afgelegd. De afgelopen dagen waren deels prachtig, deels ook saai en vermoeiend. Het landschap is in deze regio wat meer eentonig. Maar ik geniet nog steeds van elke dag. Op maandag en vrijdag had ik zware dagen, mede door de lange afstand van meer dan 30 km.
 
Overigens maak ik op deze plek nu vast gebruik om de organisatie “Spain is more” te Léon in Spanje, alwaar ik deze reis in zijn geheel heb geboekt, te noemen en hartelijk te bedanken. Alle hotels waar ik overnacht zijn prima. Ook in de kleinste dorpjes waar ik overnacht, is alles goed geregeld. Steeds wordt mijn koffer van hotel naar hotel getransporteerd, waardoor ik met lichte bepakking kan wandelen. Wanneer ik na een dag wandelen in de middag in een hotel aankom, kan ik altijd direct douchen en mij verschonen. Dat is erg prettig. Veel Camino-Peregrinos moeten elke dag opnieuw een overnachting zien te regelen in een Aubergue. Soms is dat lastig en moet een volgend dorpje worden aangedaan. Dat betekent dan weer extra lopen…
 
Voor mij is alles van tevoren geregeld en geboekt. En dat geeft mij rust; ik wandel elke dag de voorgestelde afstand tot het geboekte hotel. Meestal is dat rond de 24/25 km, soms wat langer, omdat er eerder geen dorpje/slaapgelegenheid is. Op enkele dagen loop ik meer dan 30 km en dat is best wel pittig!
 
In grotere steden mag ik in luxere hotels overnachten. Vandaar ook mijn extra verblijf in Logrono en nu in Burgos. Hier in Burgos heb ik zelfs de gelegenheid mijn vuile kleding te laten wassen. Daardoor kan ik de komende week weer schoon op reis!
 
Op de weg naar Najéra, afgelopen maandag, liep ik weer met Bastiaan. We waren dankbaar voor alles wat we mogen genieten en benoemen dat dit vaak maar de kleine dingen zijn.
 
We zijn met enkele mensen een WhatsApp-groepje gestart, zodat we elkaar niet uit het oog verliezen. De App-groep noemen wij “Camino Giveth, Camino Taketh” (de Camino geeft, de Camino neemt). Voor ons wijze woorden uit ons dagelijks leven gegrepen!
 
Door mijn rustdag in Logrono ontmoet ik weer andere mensen. Ook dat is leuk. Van Najéra gaat het naar Santa Domingo de la Calzada, alwaar ik in een prachtige Parador overnacht. De volgende dag naar Belorado en vandaar naar San Juan Ortega. Ik leer Carol kennen uit Alicante, spreek op een dag een poos met Padre Gilbert, (zoals wij hem nu noemen), een priester uit USA die werkt in Cuba, en ik ontmoet de volgende dagen ook Alice en Laure, beiden uit Frankrijk. Deze jonge meiden lopen vanaf Le Puy-en-Velay in Frankrijk. Ze zijn al meer dan 44 dagen onderweg en willen vanaf Santiago ook nog verder wandelen. Respect!
 
De komende week loop ik naar Léon, alwaar ik a.s. zaterdag hoop aan te komen. Het wordt een week van lange tochten door Castilla y Léon, zoals deze regio heet, over een grote centrale hoogvlakte (Meseta) maar ik zie ernaar uit!
 
Mooi om je blogs te lezen, diepe buiging!
Reageren pascal | 30/10/2021 08:37:22
Wat mooi om in je blogs te lezen, hoe je het ervaart. Wat een andere wereld bevind je je nu in, letterlijk en figuurlijk! We hopen dat het je veel moois brengt en dat je dingen daar kunt achter- & loslaten. Goede reis nog!
Reageren Jenneke | 29/10/2021 07:41:56
Wat een prachtig tocht met jezelf. Geniet er vooral van. Maar dat kun je volgens mij prima.
Reageren Ellen Stolp | 25/10/2021 15:44:35
Reactie plaatsen